Nakon senzacionalnog ispadanja aktualnog europskog prvaka Njemačke i aktualnog olimpijskog pobjednika Danske, Hrvatska nije dozvolila još jednu senzaciju.

Kauboji su u osmini finala svladali Egipat rezultatom 21:19.

Fantastično je Hrvatska ušla u utakmicu i niti jednog trenutka nije ispuštala vodstvo. Imali su izabranici Željka Babića stalnu prednost od tri - četiri gola razlike, a u 24. minuti s tri vezana pogotka Hrvati dolaze i do najveće prednosti od 7 golova (12:5). Na odmor se otišlo sa sigurnih 13:7.

Odlična je bila Hrvatska obrana 6-0, a i Ivan Pešić je jako dobro branio u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Rezultat dobre obrane bili su brojne kontre koje su slomile Egipćane.

Početkom drugog poluvremena Kauboji vraćaju najveću prednost od 7 golova razlike, ali nakon toga totalni pad, crna rupa koja je Kauboje mogla skupo koštati. Faraoni rade seriju od 5:0 i vraćaju se u utakmicu. Crna rupa Hrvata je trajala dugih 11 minuta, koliko su bili bez pogotka, sve dok Luka Cindrić nije prekinuo crni niz promašaja.

Nakon toga utakmica je ponovno ušla u jedan mirniji tijek, bez puno oscilacija. Hrvatska je stalno držala prednost od tri - četiri pogotka razlike, a kada se 'probudio' i Pešić, Kauboji su napravili osjetniju prednost i mirno, rutinski priveli utakmicu kraju (21:19).

Najbolji strijelac kod Hrvata bio je Zlatko Horvat sa 6 golova, dok je Cindrić zabio 5. Musa i Stepančić su zabili po tri pogotka, a Domagoj Duvnjak dva. U strijelce su se još upisali Mamić i Štrlek. Ivan Pešić je imao 11 obrana (39%)

Kod Egipćana su najbolji bili  Elahmar s pet golova, dok su Ramadan i Abouebaid zabili po četiri pogotka.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske koji su u osmini finala svladali Brazil s 28:27, a ako Kauboji uspiju zaustaviti Aguinagaldea odradili su pola posla.