Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu navečer da je Vlada RH usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze, vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv covida-19 i da se pomogne gospodarstvu.

Paket mjera bit će glavna točka sutrašnje sjednice Vlade, rekao je Plenković nakon užeg kabineta.

Podsjetio javnost da su mjere zdravstveno-restriktivnog karaktera ostvarile rezultate, brzina zaraze epidemijom je spora, broj smrtnih posljedica u Hrvatskoj dosad je relativno mali.

Način na koji smo se suočili s epidemijom u odnosu na brojne zemlje možemo ocijeniti izrazito dobrim, poručio je hrvatski premijer.

Vezano za reaktiviranje gospodarskih i društvenih djelatnosti, Plenković je kazao kako se ide u tri faze, prva od 27. travnja, druga od 4. svibnja i treća od 11. svibnja, a detalji će biti predstavljeni hrvatskoj javnosti u četvrtak nakon što ih Vlada usvoji.

Cilj je, naglasio je Plenkoivć, ostvariti gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva i prihoda za državni proračun.