Hrvatski sabor jednoglasno je u petak donio Zakon o proglašavanju parka prirode "Dinara", a Hrvatska je tako dobila 12. park prirode.

Taj će park obuhvatiti hrvatski dio planine Dinara, Troglava i Kamešnice, izvorišni i gornji dio toka Cetine te krška polja Hrvatačko, Paško i Vrličko. Prostirat će se na području dviju županija - Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske i na površini od gotovo 63.000 hektara.

Dinara je najvrjednija prirodna cjelina krša u svijetu, s debljinom naslaga koje prelaze osam kilometara, bogata je endemičnim i ugroženim vrstama, obitavalište je preko tisuću biljnih vrsta. Proglašenjem parka prirode, zaštitit će se prirodne i druge vrijednosti masiva Dinara temeljene na ekološkim, krajobraznim i drugim vrijednostima.

U drugo čitanje poslani su zakonski prijedlozi o autorskom i srodnim pravima, o elektroničkim medijima, o izmjenama zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, o energetskoj učinkovitosti, o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, o dentalnoj medicini…

Sabor je prihvatio izvješća o radu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i poslovanju Fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz Domovinskog rata za 2019. te Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj od srpnja 2019. do srpnja 2020.