Izvor Dnevnog lista je potvrdio kako će Hrvatska već od 25. kolovoza navodno gotovo potpuno zatvoriti svoju granicu prema BiH. Pretpostavlja se da će to biti usklađeno sa zemljama EU-a i da će se dramatične mjere odnositi na osobe koje nisu i koje izbjegavaju cijepljenje.

U cijeloj državi i regiji se i dalje drže zdravstvene tenzije oko famoznog koronavirusa. Brojke se posljednjih dana povećavaju i brojne države već razmatraju nove mjere. S obzirom da je broj cijepljenih u BiH puno manji od ‘očekivanog’, nema sumnje da će se naša država naći pod ‘posebnom lupom’ i da će mjere na granicama biti rigoroznije nego za vrijeme turističke sezone.

Špica turističke sezone polako prolazi, ljudi su se u vrelim ljetnim danima opustili u uvjerenju da je virus negdje daleko zastranio i kapitulirao pred naletima nesnošljivih vrućina pa se doima kako smo svi ušli u neku stabilnu fazu. Državni činovnici upadljivo žele popuniti poluprazne državne proračune kojim milijunčićem, a one sretnije države poput susjedne Hrvatske uknjižile su i milijarde od stranih gostiju. Ipak, izgleda da dolazi razdoblje ‘novih mjera’…