Hrvatska će i osmu godinu u nizu imati igrača u finalu Lige prvaka! Jasno je to postalo nakon što su polufinale izborili Barcelona i Liverpool.

Tako će Ivan Rakitić ili Dejan Lovren nastaviti niz koji je 2012. započeo Ivica Olić.

Mario Mandžukić bio je u finalu 2013., Luka Modrić 2014., Ivan Rakitić 2015., Luka Modrić i Mateo Kovačić 2016., Luka Modrić, Mateo Kovačić i Mario Mandžukić 2017., te Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren prošle godine.

Ove sezone prvi put nakon 2004. se dogodilo da u polufinalu Lige prvaka nastupaju četiri trenera od kojih nijedan još nije osvojio Ligu prvaka. Dapače, samo je Jürgen Klopp bio u finalu, dok se Ernesto Valverde, Erik ten Hag i Mauricio Pochettino nadaju da će to uspjeti ove godine.

Što se tiče 2004. godine, u polufinalu su se našli treneri Jose Mourinho (Porto), Claudio Ranieri (Chelsea), Didier Deschamps (Monaco) i Javier Irureta (Deportivo). Naslov se na kraju okrunio Portugalac Mourinho s Portom.

Prve ovogodišnje utakmice polufinala Lige prvaka na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja. U utorak će Tottenham dočekati Ajax, dok dan kasnije na Anfield stiže Barcelona. Uzvrati su tjedan dana kasnije.