U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, dok nije zabilježen nijedan novi smrtni ishod uzrokovan ovim virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatsje izvijestio je kako osam novozaraženih u protekla 24 sata čini 2. 221 zaraženih koronavirusom do sada u Hrvatskoj. U Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Zagrebu zabilježeno je po troje, a u Brodsko-posavskoj županiji dvoje oboljelih.

Do sada je ukupno testirano 50.340 osoba, od čega 1.603 u posljednja 24 sata, a hospitaliziranih je četvero manje u odnosu na jučer, što znači da je na bolničkom liječenju 146 osoba. Na respiratoru je sedam pacijenata, a ukupan broj ozdravljenih je 1.850, što je 16 novoozdravljenih u protekla 24 sata.

Iz bolnice je otpušteno 711 pacijenata, a kod kuće je ozdravilo 1.139 osoba.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj nije zabilježena nova smrt uzrokovana COVID-19, čime je broj preminulih i dalje 94.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak epidemiološku situaciju u Hrvatskoj ocijenio je jako dobrom s obzirom na to da se broj oboljelih zadržava na jednoznamenkastoj brojci.

''Broj umrlih je u odnosu na broj stanovnika jedan od najnižih u Europi i u svijetu i sa tom situacijom trebamo biti zadovoljni'', kazao je Capak.

Normalne gospodarske aktivnosti i normalan život građana Stožer civilne zaštite epidemiološki pomno nadzire, rekao je Capak, te dodao kako novi zabilježeni slučajevi ne pokazuju potrebu za povratkom na stare epidemiološke mjere.

Naglasio je kako je sedam danas zabilježenih slučajeva vezano uz povratak hrvatskih radnika iz Švedske, odnosno uz njihove najbliže kontakte i ljude koji su bili na letu Frankfurt – Zagreb 2. svibnja.

''Samo jedan slučaj u Gradu Zagrebu imamo za kojega u ovom trenutku ne znamo kako se zarazio, ali siguran sam da ćemo to uskoro znati”, kazao je Capak.