Danijela K. (51), Hrvatica koja već nekoliko desetljeća živi u talijanskom mjestašcu Capralba u okolici Milana, pronađena je mrtva. U svome stanu, u jednoj od vila u nizu u Ulici Roggia Rino, ležala je mrtva otprilike mjesec dana, a mještani su u nedjelju ujutro alarmirali policiju s obzirom na to da se iz njezina doma počeo širiti nesnosni smrad.

Miran nedjeljni dan ubrzo su "proparale" policijske i vatrogasne sirene. Po ulasku u stan nakon što su obili vrata, uslijedilo je šokantno otkriće. Žena je ležala potrbuške u kupaonici, a uz njezinu glavu bila je lokva krvi.

Karabinjeri su u suradnji sa državnim tužiteljem i mrtvozornikom proveli očevid i utvrdili da je krvarenje uslijedilo nakon nezgodnog pada te da nema elemenata kaznenog djela.

Stoga se od obdukcije tijela odustalo i izdana je dozvola za ukop. No, 51-godišnja Danijela K., prema pričanjima mještana, živjela je sama nakon smrti supruga koji je iznenada preminuo te nije imala nikoga.

"Bila je usamljena i teško ju je bilo za išta animirati. Znala nam je pričati o Hrvatskoj i nagovarati nas da odemo na ljetovanje tamo i da nećemo požaliti. Kad smo bili prije dvije godine na Dugom otoku i u Zadru, jedva je dočekala da se vratimo i podijelimo s njom dojmove. Od kad joj je umro suprug, zatvorila se u sebe. Bila je usamljena, a u Hrvatskoj je rekla da nema nikoga više. Župa je rekla da će se pobrinuti za njezino tijelo odnosno da će organizirat dostojanstven pokop", ispričala je jedna mještanka za lokalni medij, prenosi Jutarnji list.