Turska policija je uhitila i deportirala jednog terorista hrvatskog porijekla koji je krenuo u Siriju. Turski mediji objavili su tu informaciju pozivajući se na izvještaj Ministarstva unutarnjih poslova.

Pojavila se, međutim, i informacija prema kojoj Hrvat kojeg je Turska uhitila i deportirala zapravo nije terorist. Kako javlja Dnevnik Nove TV, nije riječ o teroristu, već o mladiću (20) narušenog mentalnog zdravlja iz Koprivnice. 

No za sada nema nikakvih pouzdanih informacija o tome tko je zapravo deportirani Hrvat i pod kojim okolnostima je uhićen. 

Turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu rekao je da Turska "nije hotel za teroriste ISIL-a koji su državljani drugih zemalja". 

Identitet deportiranog hrvatskog državljanina još nije poznat, kao ni detalji deportacije, pisala je turska medijska agencija Anadolu.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je terorist vraćen u projekt protjerivanja stranih terorista. Turska je do sada deportirala najmanje 7500 pripadnika ISIS-a, piše Aa.com.