U njemačkom Grevenbroichu kod Düsseldorfa, u ponedjeljak, 11. siječnja u jutarnjim satima dok je bio na poslu, smrtno je stradao 42-godišnji Oliver Pešerović. 

Kako je za portal Fenix-magazin.de rekao Oliverov prijatelj Pavo Vincetić, Oliver je razvozio pakete. Malo prije tragedije je trebao isporučiti prvi paket. Izašao je iz kamiona i prilikom istovara robe primijetio da je njegov kamion počeo kliziti. Pokušao je uskočiti u kamion i povući kočnicu, kako bi ga zaustavio. Na žalost nije uspio.

"Naišao je drugi kamion i Oliver se našao prignječen između dva kamiona. Točni detalji nesreće se još utvrđuju. Nakon nesretnog događaja prevezen je u bolnicu u Kölnu, a potom istog dana prevezen je u bolnicu Düsseldorfu. Bio je u stanju kome četiri dana. Mrtvim je proglašen 14. prosinca. Tijelo je bilo još na aparatima jer je obitelj donirala organe", kaže Pavo Vincetić, kojemu je Oliver bio veliki prijatelj i vjenčani kum.

Oliver Pešerović je iz mjesta Josipovac pored Osijeka sa suprugom Ivanom, i sinovima Filipom (18) i Ivanom (15)  u Grevenbroich došao 2017.godine.

"Sin Ivan je stopostotni invalid. Zbog toga su preselili u Njemačku. Htjeli su da im sin ima kvalitetniju i bolju skrb. Oliver u Njemačkoj nije igrao nogomet, ali je nogomet u Hrvatskoj igrao u nižim ligama. Poslije je postao trener", govori Pavo Vincetić, kojeg je smrt prijatelja jako pogodila.

Posljednji ispraćaj Olivera Pešerovića bit će u Grevenbroichu za 10 do 15 dana. Zbog istrage koja još uvijek traje, točan datum se još ne zna.