Dinko Jeličić, hrvatski trener i aktualni strateg na klupi prvoligaša Gorice, donedavno je bio trener saudijskog Al Nassra, kluba s kojim je i započela nogometna ekstaza u toj zemlji dolaskom velikog Portugalca – Cristiana Ronalda.

U razgovoru za Sport Klub ovaj iskusni trener osvrnuo se i na Ronalda kao profesionalca i osobu, što Saudijci misle o Marcelu Brozoviću i je li utemeljena njihova nogometna ekspanzija?

"Svakako je bila privilegija, bilo mi je izuzetno zadovoljstvo. Percepcija jednog takvog igrača izvana, gledajući isključivo kroz medijsku prizmu je nešto sasvim drugo u odnosu na situaciju kada direktno radiš s njim i na neki način ga vodiš. Moje iskustvo s njim je jako pozitivno. Bila mi je to samo potvrda onoga što svi već znamo…

Koliki je profesionalac, kako ozbiljno pristupa svakom detalju, ali i s jedne ljudske strane mi je ostavio jako dobar dojam – to je ono što me posebno pozitivno iznenadilo. Te ljudske osobine su nešto što se baš i ne može vidjeti kroz medije, sjajan je na osobnoj razini, socijalno je vrlo pristupačan i konstantna je podrška svima u okruženju u kojem radi", kazao je Jeličić.

Na pitanje je li teško, odnosno je li uopće moguće uspostaviti trenerski autoritet nad personom kao što je Ronaldo, kaže kako je slavni nogometaš "svjestan koliko je važan trening, ali i čovjek koji upravlja cijelim trenažnim procesom. Ronaldo kroz komunikaciju dolazi do segmenata koji su bitni za momčad".

"Govorimo o periodu kada je on bio potpuno spreman podrediti se momčadi do kraja kako bi zajedno ostvarivali rezultate. Automatski je onda i on još stavljao svojevrsni šlag na tortu svojom dominacijom u vidu golova, kod njega je uvijek prisutna ta glad za golovima.

Što se autoriteta i komunikacije tiče, stvarno s njim nikada nisam imao problema, iako znam da je bilo takvih situacija ranije. Ne znam zašto je do toga dolazilo, ali za moju suradnju s njim, dao bih mu ocjenu 'plus pet'."

Hrvatski nogometni stručnjak smatra da će slavni Portugalac igrati nogomet barem još dvije godine, ukoliko ga zdravlje bude služilo.

"Razgovarali smo u nekoliko navrata i nije mi nikada konkretno rekao do kada planira igrati. On je potpisao ovdje ugovor na dvije godine, ali sam siguran kako će nakon toga odigrati još godinu-dvije ako ga zdravlje bude služilo.

Kod Ronalda je još uvijek prisutna enormna želja i uživa u tome što radi, čak i kada ga gledate na treningu. Nije jedan od onih koji se pojavljuju reda radi i dođu samo pokupiti novce. Obzirom na to kako izgleda i radi, vjerujem da u njemu ima još barem dvije godine nakon isteka aktualnog ugovora."