Barcelona u srijedu, na uzvratu četvrtfinala Lige prvaka, dočekuje Juventus koji ju je u prvoj utakmici razbio 3:0.

Talijanski prvak zaslužio je i uvjerljiviju pobjedu protiv španjolskog jer osim triju postignutih golova, propustio je zabiti iz još nekoliko velikih prilika i potpuno je nadigrao suparnika.
 
Barcelona sada treba još jedan podvig kako bi nadoknadila ogroman zaostatak iz prvog susreta nokaut faze LP-a, jer prije mjesec dana našla se pred istim zadatkom nakon 0:4 kod PSG-a u prvom susretu osmine finala. Kako znamo, u furioznoj završnici uzvrata na svom terenu uspjela je pobijediti 6:1 i proći dalje.
 
Do pobjede je došla općom ofenzivom i promjenom sustava u 3-4-3. Trener Luis Enrique bio je prisiljen na takav rizik jer drugačije nije mogao nadoknaditi veliki minus. Pred uzvrat protiv Juventusa najavljuje još ofenzivniji pristup, prenosi Index.hr.
 
"Kako namjeravam proći Juventus? Tako da bacim sve u napad i zaigram još više napadački nego protiv PSG-a." 

Enrique je svjestan da mu momčad ne igra dobro jer nakon što je dobila porciju u Torinu, jedva je izvukla pobjedu 3:2 protiv Real Sociedada u La Ligi:

"Sada smo u delikatnoj situaciji u kojoj nam protivnik može nauditi s manje truda nego inače, što utječe na naše samopouzdanje, ali moramo igrati bolje i to ćete vidjeti protiv Juventusa."

A do bolje igre doći će općom ofenzivom: "Podvig koji smo izveli protiv PSG-a dao nam je za pravo reći kako ćemo to isto napraviti i kontra Juventusa. Hoćemo li opet igrati 3-4-3? Nemamo što izgubiti, pa mislim da ću se odlučiti za još ofenzivniji pristup i zaigrati s čak osam napadački nastrojenih igrača. 

Barcelonu je oduvijek karakterizirala napadačka igra, ali za prolazak Juventusa treba nam kirurška preciznost."