Bayern je i treću utakmicu zaredom ostao bez pobjede u Bundesligi. I četvrti put zaredom ostao bez pobjede pred svojim navijačima u prvenstvu.

Fortuna Düsseldorf uzela je bod golom u sudačkoj nadoknadi (3:3), a situacija je sve teža za hrvatskog trenera Niku Kovača iako je predsjednik Uli Hoeness potvrdio da do utorka i dvoboja s Benficom u Ligi prvaka sigurno ostaje.

Nakon svega su novinari uhvatili Hoennesa u mix-zoni pa je malo opširnije pričao o svemu.

"Trener u ovom trenutku nije predmet rasprave, moramo prespavati. Čeka nas i teška utakmica u utorak i nakon toga moramo analizirati gdje smo. Moramo ostati mirni, iako je to jako teško u ovom trenutku, moram priznati. U utorak je potrebno potvrditi prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, a onda ćemo sjesti i pričati što i kako dalje. Jer ono što se dogodilo protiv Fortune je nedopustivo!", istaknuo je Hoennes za Goal.com koji se nije složio s novinarskom ocjenom da to baš i nije prava potpora treneru.

"Ne možete to reći! Igramo s Benficom u utorak i on će sigurno biti na klupi."

Je li momčad iza trenera?

"Nismo bili u svlačionici da bismo momčad pitali o treneru. Ali sljedeće ćemo dane iskoristiti da saznamo zašto igramo tako loš nogomet, bez inspiracije. To nas proganja."

Ako se neki lideri u svlačionici pobune protiv trenera, hoće li to utjecati na vašu odluku?

"Dovoljno smo odrasli da takve odluke donosimo samostalno, ali poslušat ćemo što igrači imaju za reći."

Kovač je još mlad. Možda nije dorastao zadatku da iznese ovu situaciju?

"Ne mogu to sad reći. Moramo sve preispitati u Bayernu. Ne želimo govoriti: "Bit će sve u redu." Iskoristit ćemo sljedeće dane i tjedne da pronađemo pravo rješenje."

A znakovitu izjavu je dao i vratar Manuel Neuer o tome podržava li momčad trenera.

"Da smo implementirali u igru sve što nam je trener rekao, pobijedili bismo 5:0!"