Blagdan Uskrsa se s nestrpljenjem očekuje u Međugorju. Ovo mjesto bi u idućim danima trebalo posjetiti više od 5.000 hodočasnika iz susjednih i raznih drugih zemalja svijeta.

Mir, tišina, duhovnost i moiltva. Razlozi su zbog kojih svake godine tradicionalno uoči i za vrijeme Uskrsa u Međugorju boravi velik broj domaćih i inozemnih hodočasnika. Najveći kršćanski blagdan spremno dočekuju svećenici, posebno zbog pojačanog broja vjernika koji se imaju namjeru ispovijediti.

Svjedoče brojnim vjernicima iz različitih dijelova svijeta.
 


A dobre su to vijesti i za turističke prihode jer je Međugorje kroz cijelu Korizmu bilo puno turista iz susjednih i europskih zemalja. A tako bi trebalo biti i za Uskrsne blagdane.

Iako u Međugorju borave turisti kroz cijelu godinu, razdoblje od Korizme do Svih Svetih se uzima kao udarno. Očekivanja za ovu godinu su jako velika, jer se nakon pandemije Međugorje polako vraća starim brojkama.

Novinarska ekipa RTV Herceg Bosne zatekla je brojne vjernike svih mogućih generacija od Francuske, Njemačke i Austrije pa sve do Kanade.

Čini se kako s lijepom slikom i čistog srca turisti i dalje dolaze i odlaze iz Međugorja.