Nakon što je argentinski nogometaš Emiliano Sala (†28) smrtno stradao u zrakoplovnoj nesreći, njegova obitelj mogla bi ostati bez uobičajene odštete koju u ovakvim slučajevima plaća osiguranje profesionalnih nogometaša.

Razlog tome je administrativna pogreška koju je trebalo ispraviti, ali to ispravke nije došlo jer je Sala u međuvremenu poginuo.

Kako piše britanski "Times", obitelji Emiliana Sale trebalo je pripasti 600.000 funti, ali pogreška koju je prilikom registracije igrača učinio njegov nesuđeni klub Cardiff City, mogla bi ih uskratiti za taj novac.

Naime, prilikom transfera u englesku Premier ligu, igrač se registrira uobičajenom procedurom, ali prvoligaš iz Walesa nije dobro obavio registraciju pa su papiri vraćeni natrag kako bi se greška korigirala i dokumentacija ponovno poslala u administrativni ured Lige za registraciju.

Sala je u međuvremenu poginuo te korigirani dokument o registraciji nije ponovno potpisan od strane igrača.

U trenutku kad registracija igrača postane službena, njemu su zajamčena prava mirovinskog osiguranja, kao i osiguranja u slučaju nesreće, prema pravilniku Udruge profesionalnih igrača engleske Premier League.

Između ostalog, ta prava jamče obitelji smrtno stradalog igrača odštetu u visini od 600.000 funti.

Obitelj se nada kako uočena birokratska pogreška ipak neće utjecati na sve to i da će im novac biti isplaćen, jer Emiliano Sala ima važeći ugovor s Cardiff Cityjem. Hoće li taj njegov potpis biti dovoljan za isplatu odštete obitelji, utvrdit će se tijekom provođenja uobičajenog postupka za takve slučajeve.