Hrvatski strateg na klupi njemačkog prvaka Bayerna Niko Kovač u zadnje je vrijeme često meta kritika.

Iako u elitnom nogometnom natjecanju, Ligi prvaka Bavarci drže vrh ljestvice u skupini B s maksimalne tri pobjede, u domaćem prvenstvu Bayern je tek četvrti s četiri boda zaostatka za vodećom Borussijom iz Mönchengladbacha.

Najteži je to poraz Bayerna nakon više od deset godina, točnije nakon 4. travnja 2009. kada je također s 5:1 bolji bio Wolfsburg koji je te godine osvojio naslov njemačkog prvaka. Taj poraz 'koštao' je tadašnjeg trenera Bavaraca Jürgena Klinsmanna, a slično bi se moglo dogoditi i Kovaču.

Nakon teškog poraza u Frankfurtu, hrvatski strateg priznao je kako je njegova budućnost na klupi bavarskog kluba neizvjesna.

- Nisam naivan, znam kako stvari funkcioniraju u poslu, rekao je Kovač koji će sasvim sigurno razgovarati s predsjednikom kluba Ulijem Hönessom i izvršnim direktorom Karl-Heinzom Rummeniggeom.

- Igrali smo s igračem manje 80 minuta i stvarno je bilo teško. U drugom poluvremenu smo igrali očajno, napravili smo puno pogrešaka. Teško je sada reći što će odlučiti vodstvo kluba, rekao je Kovač, koji je u sličnoj situaciji bio i na početku prošle sezone koju je na kraju završio s dvije titule. Naslovom se okitio u prvenstvu i kupu.

- Nikad nisam doživio veći poraz u trenerskoj ulozi, ali nikad se ne predajem. Uvijek sam bio borac, lani smo bili u sličnoj situaciji, a ipak smo osvojili dvostruku krunu, dodao je Kovač.