''Dogovoreno je da se napravi jedinstvena online platforma s koje bi nastava za učenike dolazila s jednog mjesta, a učenici bi mogli tijekom 24 sata pristupali platformi i koristiti nastavne materijale'', rečeno je nakon sastanka predstavnika obrazovnih institucija s ministrom obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

Kako je objašnjeno cilj je da svi materijali koji budu dostavljeni učenicima idu s jednog mjesta. Tako da zavodi i ministarstvo imaju kontrolu nad onim što je dostavljeno učenicima.

''Zahvaljujući ovoj platformi imali bi informacije tko je od nastavnika pristupi i kakve je nastavne materijale ponudio kao i koji su se učenici prijavili i pratili nastavu'', rečeno je.

U srijedu je zakazana online edukacija za sve nastavnike HNŽ-a koji će nastavnike uvesti u način pripremanja materijala i prezentacije istih na platformi.

Naime, predstavnici direktora osnovnih i srednjih škola, direktori zavoda za školstvo HNŽ-a kako i  predstavnici sindikata za osnovno i srednje školstvo HNŽ-a sastali su se s ministrom Hadžovićem kako bi dogovorili daljnje korake oko daljnjeg izvođenja nastave za učenike osnovnih i srednjih škola s područja HNŽ-a.