Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a u suradnji s ugovornim bolničkim zdravstvenim ustanovama iznašao je rješenje za dugogodišnji problem značajnih listi čekanja osiguranika na pružanje usluge magnetne rezonance (MR).  

Sukladno postignutom dogovoru, rok za pružanje zdravstvene usluge magnetna rezonanca za onkološke pacijente je 30 dana od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije, a za neonkološke pacijente 3 mjeseca od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije.

Direktorica Zavoda, Ana Vidačak prije potpisivanja ugovora za 2023. godinu, održala je sastanke s predstavnicima ugovornih bolničkih zdravstvenih ustanova koje, među ostalim, pružaju i usluge magnetne rezonance.

"Rješenje koje su zajedničkim radom iznašli predstavnici Zavoda i predstavnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" veliki su iskorak u dostupnosti zdravstvenih usluga našim osiguranicima što će izravno utjecati na smanjenje listi čekanja i povećanje zadovoljstva osiguranika", istaknula je Vidačak.

Prethodno spomenute radiološke pretrage za hitna stanja se realiziraju prema procjeni nadležnog liječnika, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a.