Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije jučer je donijelo Odluku u svezi s produljenjem nastavne 2016./2017. godine za učenike osnovnih škola koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Za učenike osnovnih škola koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku nastavna 2016./2017., radi nadoknade četiri neostvarena nastavna dana produžava se zaključno sa 21. lipnjem 2017. godine.

Za učenike prvih razreda nastavna godina se produžava zaključno sa 9. lipnjem 2017. godine,

Za učenike završnih razreda (IX. razreda devetogodišnjeg obrazovanja) nastavna godina se produžava zaljučno s 8. lipnjem 2017. godine, navela je Vlada HNŽ-a u svojoj odluci.

Srednjoškolcima u HNŽ-u neće se skraćivati proljetni raspust

Proljetni raspust za srednjoškolce na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) neće biti skraćen, odlučeno je na sastanku predstavnika srednjih škola i mjerodavnih županijskih institucija.

''Za učenike srednjih škola koji se obrazuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, osim za učenike završnih razreda, nastava će se radi nadoknade produžiti do ispunjenja propisanog fonda sati, zaključno sa 16. 6.'', izjavio je za Fenu resorni županijski ministar Rašid Hadžović.

Dodao je kako su prilikom donošenja odluke vodili računa o maturantima koji u Hrvatskoj žele polagati državnu maturu.

Inače, nastava se treba nadoknaditi zbog odgode početka školske godine u rujnu prošle godine. Tada je županijska Vlada donijela odluku da se nastava odgađa zbog, kako su naveli, vrućina.

bljesak.info