Skupština Hercegovačko neretvanske županije odlučila je da će u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda Hrvata ići Tomislav Martinović, Iva Raguž i Dami Džeba.

Iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda će Alisa Hajdarović iz SDA, a Zora Dujmović iz HDZ BiH i Vesna Saradžić iz SDP-a popunit će dva mjesta namijenjena Srbima.

Zasjedanje Skupštine napustila je zastupnica DF-a Selma Drljević rekavši kako joj politika njezine stranke nalaže da ne sudjeluje u procesu izbora izaslanika za Dom naroda.

Podsjećamo, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u razgovoru za BHRT apelirala je na sve kantonalne skupštine i političke stranke da izaberu izaslanike za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.

Bradara je rekla kako će sjednica novog saziva Doma naroda FBiH biti zakazana do 10. veljače .

''Dovoljno smo odgovorni da smirimo naše građane. Proračunski korisnici će sigurno u februaru dobiti naknade za siječnja, istaknula je.

Klub Bošnjaka u starom sazivu ovog Doma, poručio je pak da će, ukoliko to ne učini Bradara, sjednicu zakazati njezin zamjenik Jasenko Tufekčić .