U noći s ponedjeljka na utorak u Ateni je došlo do sukoba s kobnim posljedicama između pripadnika navijačkih skupina Dinama i AEK-a.

Hrvatski nogometni savez pozorno prati događaje u Ateni gdje je, prema do sada potvrđenim informacijama, smrtno stradao jedan grčki državljanin, dok je još nekolicina navijača ozbiljno ozlijeđena.

Nakon nasilnih sukoba, uhićeno je više osoba, prenosi HRT.

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje ovakvo nasilje te izražava duboko žaljenje zbog ovog incidenta u kojem su sudjelovali hrvatski državljani.

Nažalost, zbog huligana je izgubljen (barem) jedan ljudski život, a Savez izražava najdublju sućut obitelji preminulog grčkog državljanina.

Huligani su pritom nanijeli značajnu štetu reputaciji Hrvatske, grada Zagreba i Dinama, kao i svih navijača u Hrvatskoj koji na primjeren način bodre svoje klubove.

U pripremi utakmica AEK - Dinamo te PAOK - Hajduk, Hrvatski nogometni savez sudjelovao je u komunikaciji između policije i Uefe.

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, donijela je odluku da se navedene utakmice odigraju bez prisustva gostujućih navijača zbog opasnosti od sukoba.

Pored toga, HNS nema nadležnost ni mehanizme kojima bi spriječio ovakve incidente.

Savez će ostati u bliskoj komunikaciji s Uefom i Dinamom na temu događaja u Ateni.