Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena te im je dao punu podršku, prenosi Hina.

„Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekuje da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu. Kao osvajači srebrne i brončane medalje na svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici momčadi koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost“, navodi se na službenoj internetskoj stranici HNS-a.

„Stoga Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te ćemo biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa“, završava službeno priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza.