Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u švicarskom St. Moritzu zlato u slalomu osvojio je Marcel Hirscher, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon osvajanja zlata u veleslalomu, Hirscher je i danas u obje vožnje bio bolji od konkurencije i uvjerljivo osvojio titulu prvaka svijeta i u tehnički najzahtjevnijoj disciplini slalomu.

Srebro je danas u St. Moritzu osvojio još jedan Austrijanac Manuel Feller, koji je od reprezentativnog kolege HIrschera bio sporiji za 68 stotinki.

Na podij se danas popeo i njemački skijaš Felix Neureuther koji je osvojio brončanu medalju, a od Hirschera je bio sporiji 93 stotinki sekunde.

Pobjednik pet od devet ovosezonskih slaloma u Svjetskom kupu Norvežanin Henrik Kristoffersen zauzeo je tek četvrto mjesto, a za Nijemcem Neureutherom je kasnio svega 11 stotinki.

Drugoplasirani i trećeplasirani iz prve vožnje Marc Schrarz i Michael Matt nisu izdržali pritisak u drugoj vožnji i završili su tek na sedmom i osmom mjestu, te malo pokvarili slavlje Austrijanaca koji su se nadali sveaustrijskom pobjedničkom podiju.