Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah u petak je optužio Saudijsku Arabiju da je objavila rat Libanonu te da drži libanonskog premijera u ostavi Saada Haririja.

Iznenadna Haririjeva ostavka objavljena 4. studenoga tijekom njegova posjeta Rijadu, gdje se otad nalazi, zatekla je političare u Libanonu koji su zabrinuti za slobodu kretanja šefa vlade, koji se nije vratio u zemlju. "Jezik koji koriste saudijski dužnosnici je rat protiv Libanona a ne protiv Hezbolaha", rekao je Nasralah u televizijskom obraćanju. Libanonski predsjednik Michel Aoun još uvijek nije prihvatio Haririjevu ostavku i tvrdi da čeka susret s njim da bi razjasnili situaciju. Nasralah tvrdi da je Saudijska Arabija prisilila Haririja da podnese ostavku te da je premijer čitao tekst koji su oni napisali.

"Hariri se nalazi u Saudijskoj Arabiji i ne može se vratiti u Libanon", rekao je Nasralah, dodajući da je njegova ostavka "ilegalna i protuustavna" jer se dogodila "pod prisilom". Rijad je zanijekao da Hariri, koji ima i saudijsku putovnicu, ne može otići. Hariri je podnio ostavku optuživši Hezbolah i njegova saveznika Iran za "kontrolu" nad Libanonom i istaknuvši da se boji za svoj život, prenosi Hina. Moćni Hezbollah s koji je Hariri godinama u sukobu sudjeluje u njegovoj vladi.