U povodu obilježavanja 25. obljetnice postojanja i djelovanja Geodetskoga društva Herceg-Bosne, danas je gosp. Ivan Lesko, predsjednik Društva, dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, uručio Zahvalnicu za ukupnu potporu radu i razvitku GD-a Herceg-Bosne.

''Od srca vam čestitam značajnu obljetnicu postojanja i, nadasve, uspješnoga djelovanja Geodetskoga društva Herceg-Bosne. Ova zahvalnica za mene ima posebno značenje i posebnu težinu, jer dolazi u prigodi proslave 25 godina trajanja, a sve što ostvari kontinuitet srebrnog jubileja svakako je vrijedno poštovanja. Čestitam gosp. Leski, njegovim kolegama u rukovodstvu, a jednako tako i svim članovima Društva, kako njihovu veliku obljetnicu tako i objavljivanje impresivne prigodne monografije kojom je, na lijep i dostojanstven način, zaokruženo jedno plodonosno poglavlje. Naravno, slavimo tek prvi među jubilejima koji su pred Geodetskim društvom Herceg-Bosne, a u vremenu koje dolazi i dalje će imati moju i potporu Vlade HNŽ-a'', kazao je predsjednik Herceg.

Svečanost je održana u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a Zahvalnica predsjedniku Vlade HNŽ-a dodijeljena je na temelju prethodne jednoglasne Odluke s Godišnje skupštine Geodetskoga društva Herceg-Bosne, održane na Kupresu, u lipnju ove godine.