Za mostarsku, trebinjsku i livanjsku regiju zbog najavljenih obilnih padalina upaljen je narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Najavljeno je da će pasti od 40 do 60mm/24h kiše. U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno. Većinom se prognozira kiša. Snijeg ili sunsježica su mogući u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Obilnije padavine u Hercegovini.

U većem dijelu zemlje danas će biti slabo do umjereno jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 14 stupnjeva. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1 stepen. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša i ponovo od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno, većinom s kišom. Temperature zraka u 7.00 sati: Bihać -7 stepeni, Gradačac, Prijedor i Sanski Most -6, Banja Luka i Jajce -5, Doboj i Tuzla -4, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Srebrenica i Zenica -3, Sarajevo 0,  Grude i Mostar 3, Ivan-sedlo, Livno i Široki Brijeg 4, Trebinje 11 i Stolac 12 stupnjeva. Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 928hPa, za 14Pa je manji od normalnog i opada, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.