Za područje mostarske i trebinjske regije zbog obilnih pljuskova s grmljavinom upaljen je žuti meteoalarm. Ovaj meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima i dijelu prijepodneva na jugozapadu i jugoistoku Bosne bez padalina i sunčanije. U Hercegovini prije podne sunčano.

Poslije podne naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padalina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 14 do 21, na jugu od 24 do 30 °C.  Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Bugojno i Livno 15, Ivan-sedlo, Jajce i Sarajevo 16, Srebrenica 17, Sanski Most 18, Grude 19, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Zenica i Zvornik 20, Doboj, Gradačac, Prijedor i Trebinje 21, Mostar 22, Bijeljina, Brčko i Stolac 23.

Bljesak.info