Od početka godine u Hercegovini u pojedinim mjestima  službeno nije zabilježen niti jedan razvod. Niti jedan razvod od siječnja do srpnja tako nije zabilježen u Čapljini, Čitluku, Konjicu, Neumu, Prozoru, Ravnom, Stocu, Bosanskom Grahovu, Drvaru i Glamoču.

U promatranom razdoblju u Hercegovini su se  ukupno razvela 53 para. Najviše razvoda zabilježeno je  u Mostaru, čak  25. Gledano po županijama najviše razvoda zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 28, od čega je kao što smo naveli 25 u Mostaru, te tri u Jablanici. 

Potom slijedi Županija Zapadnohercegovačka s 21 razvodom. U ovoj županiji je u svakom mjestu zabilježen razvod. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku najmanje razvoda je registrirano u Hercegbosanskoj županiji. U ovoj županiji zabilježen je po jedan razvod u Tomislavgradu i Kupresu, te dva u Livnu. 

U Mostaru sklopljeno više brakova nego u HBŽ-u Iako ova županija ima najmanje razvoda, u njoj se ljudi čini se i najmanje vjenčanju. U promatranom razdoblju zaključena su 149 braka, a najviše u Livnu  (75) i Tomislavgradu (53). U ŽZH-u je sklopljeno ukupno 220 brakova.

U ovoj županiji po razvodima prednjači Ljubuški (11), a slijedi ga  Široki Brijeg (5). U HNŽ-u je daleko najviše zaključenih brakova, čak 543. Najviše zaključenih brakova je u Mostaru čak 269. Zanimljivo da je u Mostaru sklopljeno više brakova nego u cijelom HBŽ-u.  Nakon Mostara po broju zaključenih brakova slijede Konjic (74), Čitluk (56), Čapljina (47). Niti se žene, niti se razvode Ravno je specifična općina po razvodima i po sklapanju brakova. Naime, prema ovim podacima u ovoj općini od početka godine niti jedan brak nije sklopljen, a nitko se nije ni razveo.  

Podaci Federalnog zavoda za statistiku

Hercegbosanska županija
Razvodi (4) - Kupres 1, Livno 2 i Tomislavgrad 1  Zaključeni brakovi  - 149  

Županija Zapadnohercegovačka
Razvodi (21) -  Široki Brijeg 5, Grude 4, Ljubuški 11, Posušje 1 Zaključeni brakovi – 220  

Hercegovačko-neretvanska županija
Razvodi (28) - Mostar 25, Jablanica 3 Zaključeni brakovi  - 543

Bljesak.info