Regionalna televizijska postaja Herceg TV službeno i po programskoj shemi počet će s emitiranjem u ponedjeljak, 10. studenog, nakon faze eksperimentalnog programa.

Kako je za Radio Trebinje potvrdio vlasnik i glavni i odgovorni urednik televizije, Dragutin Papović, Herceg TV će dnevno emitirati 14 sati programa – na zemaljskoj frekvenciji za područje cijele istočne Hercegovine, na ELTA kablovskom operateru, a za petnaestak dana i na IPTV m:telovom operateru.

Popović navodi kako Herceg TV ima 12 uposlenih – tri novinara, dva snimatelja, dok se ostatak odnosi na režiju i drugi tehnički kadar, te da će biti angažirano i nekoliko dopisnika iz drugih hercegovačkih općina.

Istaknuo je, prenosi TrebinjeDanas, kako će programska orijentacija Herceg TV biti na fonu ranije uređivačke politike ove tv-postaje, gdje je primarni cilj afirmiranje pravih vrijednosti i naprednih ideja u Hercegovini.

''Želimo pozitivno utjecati na građane. Spremni smo čuti sva različita mišljenja, a podržat ćemo svaku ideju čiji je cilj napredak u bilo kojoj sferi društva“, rekao je Papović te dodao kako će program biti ''u duhu urbanosti'', ali da neće izostati ''ni sadržaji koji se odnose na kulturu, tradiciju i običaje našeg kraja''.

Izdvojio je serijal Zemljom hercegovom, za kojeg kaže kako će biti svojevrsna kulturno-povijesna razglednica Hercegovine.

''Naša je namjera da s kamerom posjetimo sva sela u Hercegovini i Staroj Hercegovini. Značaj ovog projekta nije samo u emitiranju programa, već što će emisija biti svojevrsna arhiva, značajna za buduće generacije'', istaknuo je Papović.

Glavna urednica informativnog programa Herceg TV Tanja Tomić rekla je kako će televizija imati vlastitu produkciju informativnog, zabavnog i edukativnog programa, uz sadržaje iz programske razmjene s Bel TV, OSM TV i TV Slobomir, s kojima je već dogovorena suradnja.

Podsjećamo, poduzeće Antikorozija iz Gacka i braća Čedomir i Dragomir Papović kupili su u svibnju Herceg-televiziju u stečaju za 160.000 KM. Zbog duga od 600.000 KM Herceg-televizija prošle godine otišla je u stečaj.