''Pozivamo na razborito preispitivanje ove Odluke od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske te očekujemo njeno žurno korigiranje'', naveo je Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije povodom odluke Republike Hrvatske da državljani BiH moraju nakon ulaska u Hrvatsku boraviti 14 dana u samoizolaciji.

''Mi, legitimni predstavnici Hrvata u Klubu hrvatskih zastupnika Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, koja je jedna od pograničnih federalnih jedinica FBiH, protivimo se jednostranoj Odluci Republike Hrvatske o zatvaranju graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom'', naveli su zastupnici tijekom sjednice Skupštine koja se održala u Mostaru.

Smatraju kako je zatvaranje granice u vrijeme upisa na fakultete, polaganja državne mature, sezonskog upošljavanja, turističke sezone, u potpunosti otežalo svakodnevni normalni život stanovnika ove županije.

Premijer HNŽ-a i zastupnik u Skupštini Nevenko Herceg rekao je kako je razgovarao sa županima u Dalmaciji koji su mu, kako tvrdi, rekli kako je mjera rigorozna.

''Razgovarao sam s odgovornim ljudima, zamolio sam da se preispita odluka. Radni se na tome. Mislim da je prerigorozna i u tome slučaju, i kolege župani južnih županija su rekli da treba preispitati tu odliku'', rekao je Herceg i dodao kako smatra da stanje u broju zaraženih nije takvo da se donesu ovakve odluke.