Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas u svom uredu Roberta Perića, novoimenovanoga ravnatelja Uprave policije MUP-a HNŽ.

Predsjednik Herceg čestitao je ravnatelju Periću na preuzimanju ove odgovorne i zahtjevne zadaće, te poželio njemu i njegovim suradnicima puno uspjeha u radu.

Istaknuo je kako je Vlada problem imenovanja ravnatelja policije zatekla kod preuzimanja dužnosti i kako je zbog niza složenih okolnosti trebalo puno razgovora i razumijevanja  kako bi se ovaj proces doveo do kraja.

''Uistinu sam sretan što smo proces imenovanja ravnatelja i njegova zamjenika uspješno doveli do kraja. Uvjeren sam kako ćemo ovim imenovanjem značajno unaprijediti sigurnosno stanje u HNŽ-u, kao  i funkcioniranje samoga MUP-a te osigurati značajniju nazočnost policijskih snaga na terenu.

Vašim imenovanjem i imenovanjem vašeg zamjenika omogućili smo i konačno otkočenje procesa popunjavanja više od 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u županijskom Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, omogućili smo i rješavanje niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično'', kazao je Herceg.

Tijekom razgovora naglašena je potreba žurnog imenovanja Policijskog odbora, koji je mjerodavan kada su u pitanju žalbe, ali i druge odluke i radnje od strane uprave policije, a koje se odnose na status policijskih službenika.

''Svjesna značaja i uloge Policijskog odbora, Vlada će na sutrašnjoj sjednici  razmotriti prijedlog kandidata za Policijski odbor, koji će, očekujem, biti i usvojen'', zaključio je predsjednik Herceg.

Ravnatelj Perić zahvalio je predsjedniku Hercegu i Vladi na ukazanomu povjerenju, ističući kako je svjestan brojnih zadaća koje ga očekuju.

''Koristim prigodu da osobno i u ime svih djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, vama i Vladi HNŽ zahvalim na značajnom poboljšanju materijalnog i radno-pravnog statusa, kao i na aktivnostima u svezi sa izvršnim sudskim presudama. Također, izražavam zahvalnost na poboljšanju uvjeta i osiguranju neophodnih materijalno-tehničkih sredstava za rad policijskih djelatnika. Posebno želim istaknuti da je, unatoč izraženom nedostatku policajaca, stanje sigurnosti na zadovoljavajućoj razini, a policijske snage u suradnji s ostalim policijskim agencijama u F BiH uspješno štite građane i njihovu imovinu u HNŽ. Očekujem i dalje vaše razumijevanje i potporu kako bi snažnije krenuli u usavršavanje i jačanje obrazovne i kadrovske strukture policijskih snaga'', zaključio je ravnatelj Perić, istaknuvši kako i sam očekuje skoro imenovanje Policijskog odbora.