Na tragu kontinuiranog dijaloga, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, zajedno s ministrom financija Adnanom Faladžićem i ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašidom Hadžovićem, u petak je održao radni sastanak s čelnicima sindikalnih organizacija korisnika Proračuna HNŽ-a koje okupljaju gotovo 6000 članova. Sastanku su nazočili čelnici sindikata osnovnoga i srednjeg obrazovanja, MUP-a i javne uprave: Goran Miličević, Edina Čomić, Josip Milić, Edin Sarajlić, Vido Marić, Dalibor Alilović i Miron Torlo.

Iskazano je suglasje o tomu da godinama postoji kvalitetan i kontinuiran dijalog koji Vlada HNŽ-a održava sa socijalnim partnerima, a koji je ishodio potpisivanjem čak 16 kolektivnih ugovora u proteklih osam godina.

"Na istomu je tragu organiziran ovaj sastanak, kako bismo razmijenili nove informacije i prokomentirali aktualno stanje. Vlada je, i u tomu nemamo razmimoilaženja, ispunila i ispunjava sve odredbe iz kolektivnih ugovora kojima smo, u našem mandatu, osjetno unaprijedili životni i radni standard korisnika županijskoga proračuna, naročito materijalno-financijske i radno-pravne statuse uposlenika u sustavu prosvjete, policije i javne uprave. No, što je najvažnije, Vlada je svojim odgovornim ponašanjem i dobrim gospodarenjem financijama stvorila pretpostavke da se i u predstojećem razdoblju može promišljati o daljnjem poboljšanju ukupnoga standarda svih proračunskih korisnika", kazao je Herceg komentirajući sastanak te dodao kako je to osobito bitno u svjetlu objektivnih pogoršanja općega sigurnosnog stanja u svijetu koje sobom uvijek nosi i nove životne, financijske i svake druge izazove.

Sindikalni čelnici izrazili su zahvalnost Vladi HNŽ-a i resornim ministrima, za sve učinjeno, korektan odnos, osvjedočeno razumijevanje za opće stanje u društvu i izazove s kojima se korisnici proračuna suočavaju.