Nakon što smo prije nešto više od godinu dana svjedočili kako se migrantska kriza, zbog pogrešaka državnih institucija, a posebice nekih državnih dužnosnika, rješavala preko građana HNŽ i Grada Mostara, ponovno smo prije nekoliko dana svjedoci pokušaja destabiliziranja stanja i zlonamjernog djelovanja na našem području.

Naime, prema izjavama Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice, koja je i ranije djelovala izvan svojih ovlasti, sada bi u našu Županiju, točnije u Izbjegličko-prihvatni centar u Salakovcu, trebale biti smještene osobe koje su se dragovoljno, kao potpora i pratnja, uputile na ratišta u Siriju. I sve to iznova – bez znanja, suglasnosti i poštivanja ovlasti Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara, propisanih Ustavom.

Budući da iz vrha Vijeća ministara BiH dolaze izjave kako se o tomu uopće nije razgovaralo, to znači da je iznova na djelu samovolja i zloporaba položaja ministrice Borovac, kojoj to očito postaje praksa. Stoga, nećemo dopustiti da nas, zbog nečije samovoljne, neodgovorne i nesposobne politike, zadesi sudbina nekih drugih krajeva BiH, priopćeno je iz ureda HNŽ-a BiH.