Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije  Nevenko Herceg ističe kako su neki mediji jučer plasirali netočnu informaciju o tome da je odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći proračunskim korisnicima HNŽ-a u iznosu od 1080 KM po korisniku donesena, ali ne i potpisana.

- Istina je, zapravo, potpuno drukčija. Jednako kao što sam u rujnu, kada smo sa sindikalnim partnerima dogovorili da taj iznos bude 200 KM, osobno inicirao povećanje na 300 KM po korisniku, tako sam i sada, nakon promijenjenih okolnosti zbog odluke s federalne razine, inicirao donošenje jednake odluke i na razni HNŽ-a. Predložio sam iznos od 1080 KM na početku tekuće sjednice Vlade u utorak, ali i nakon podulje rasprave nismo došli do izglasavanja. Međutim, nakon obavljenih konzultacija i uloženih dodatnih napora, očekujem da će danas, na nastavku sjednice i ostali članovi Vlade odnosno svi županijski ministri jednoglasno podržati ovu opravdanu i nužnu odluku, kako bismo iznos od 1080 KM mogli isplatiti prije predstojećih blagdana – kazao je Nevenko Herceg za Fenu.

Pošto u HNŽ-u ima oko 5500 proračunskih korisnika, za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1080 KM po korisniku potrebno je osigurati oko 6 milijuna KM koji nisu planirani u Proračunu, zbog čega će Vlada potrebna sredstva osigurati tekućim izmjenama i dopunama županijskoga proračuna za 2022. godinu.

Fena