Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg boravi u Londonu (Velika Britanija) u sklopu izaslanstva Turističkoga klastera Hercegovine čiji su nastup na prestižnomu međunarodnom sajmu turizma i putovanja ''World Travel Market London 2022'' zajednički pomogle vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. Herceg je jučer sudjelovao u činu potpisivanja partnerstva između USAID-ova odjela za razvoj održivoga turizma u BiH i britanske tvrtke ''Online Travel Training'' (OTT) kojim je najavljeno pokretanje dva nova tečaja na ''Online Travel Agent Academy'' (OTAA), i to Vinske ceste Hercegovine i Penjački športovi BiH. Partnerstvo su potpisali direktor ''USAID Turizam'' Ibrahim Osta i direktorica OTT-a Julia Feuell.

Istaknuto je kako je cilj doprijeti do tisuća međunarodnih turoperatora i putničkih agenata na ključnim izvornim tržištima diljem svijeta i prenijeti im informacije o ''zapanjujućoj, bogatoj i raznolikoj turističkoj ponudi BiH''. Inače, od pokretanja programa, međunarodni putnički agenti završili su ukupno 1853 OTAA tečaja te stekli zvanje certificiranoga stručnjaka za BiH.

''Raduje podatak da je riječ o drugomu najvećem broju završenih tečajeva unutar jednoga programa na OTAA-i, što je jučer službeno potvrđeno i na londonskomu sajmu. OTT se smatra jednom od vodećih tvrtki koje pružaju tu vrstu specijalizirane obuke i obrazovanja profesionalnim putničkim agentima diljem svijeta, sa širokom mrežom od čak 62.000 uključenih profesionalaca. Nakon završetka tečajeva, međunarodni će putnički agenti moći učinkovito globalno promovirati našu turističku ponudu sa širokim spektrom potencijala koje BiH ima što će nedvojbeno rezultirati većim dolascima, većom potrošnjom i duljim boravcima turista u našoj zemlji'', kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg.

U suradnji s ''USAID Turizam'', OTAA je razvio nove tečajeve posvećene dvama najatraktivnijim turističkim potencijalima u BiH, Vinskoj cesti Hercegovine i našim penjačkim športovima, a turistički profesionalci koji se odluče prijaviti imat će pristup na 17 modula koji potanko opisuju raznovrsnu turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pružaju dublji uvid u dostupna tematska iskustva koja mogu biti relevantna za različne profile putnika i njihova zanimanja.

Prvi je dan londonskoga sajma zaključen svečanom večerom članova PATA organizacije (Pacific Asia Travel Association) na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Herceg, a na kojoj su sinoć degustirana i birana hercegovačka vina te je visokim uzvanicima predstavljena i Vinska cesta Hercegovine, kao najnoviji član ''Iter Vitis'' kulturnih ruta Europe.