Predsjednik Vlade Andrej Plenković u novogodišnjem intervjuu za Večernji list govorio je između ostalog i o otkupu MOL-ovih dionica INA-e - na koji način i kojim novcem Vlada to kani učiniti.

"Od početka rada Vlade razmatramo opcije za Inu. U fazi smo stručnog i pravnog perfektuiranja modela radi postizanja širokog političkog konsenzusa u Hrvatskoj. Planirani model financiranja kroz inicijalnu javnu ponudu dionica HEP-a udovoljava svim bitnim ciljevima koje smo postavili u strateškom definiranju otkupa cjelokupnog MOL-ova udjela u Ini. Inicijalnom ponudom dionica HEP-a hrvatskim građanima, mirovinskim fondovima i drugim zainteresiranim investitorima osigurat će se sredstva za otkup dionica Ine bez povećanja javnog duga. Istodobno, Hrvatska će osigurati potpunu kontrolu nad obje bitne energetske kompanije i to tako da se čuva njihov investicijski potencijal", kazao je Plenković za Večernji list.

Uvjeren je da će HDZ na lokalnim izborima u 2017. biti uvjerljiv pobjednik, pogotovo u županijama. Tvrdi da je za Vladu sljedeća godina ključna kako bi se ostvarili temeljni ciljevi programa.