HDZ Bosne i Hercegovine spremio je imena sedam kandidata za ministarske pozicije u Vladi HNŽ.

Kako doznaje Bljesak.info, unutar stranke razgovarano je o imenima za ministre u novoj Vladi HNŽ.

Imena su prijedlog gradskih i općinskih organizacija, a za koje ''blagoslov'' daje Županijski odbor HDZ BiH HNŽ.

Mostaru tri, Čapljini, Čitluku i Stocu po jedno ministarstvo

Bljesak.info doznaje kako je HDZ BiH zacrtao šest ministarstava, od čega će tri pripasti Mostaru, jedno Čapljini, jedno Čitluku i jedno Stocu.

Bez ministra će tako u Vladi HNŽ biti Prozor-Rama, Ravno, Neum, Jablanica i Konjic, barem što se tiče HDZ-a BiH.

Uz to, predsjednica Vlade HNŽ bit će iz Mostara, a neslužbeno doznajemo i kako je stranka već pronašla kompromis oko toga tko će biti nova premijerka koja će naslijediti Nevenka Hercega.

Izvori iz vrha stranke otkrio nam je kako je lider HDZ-a BiH prenio nižim organizacijskim jedinicama kako niti jedan ministar u aktualnom sazivu ne može ostati na poziciji.

Ministri mlađi od 40

Podsjetimo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas kako će ispred HDZ-a BiH u Vladu HNŽ šest ministara mlađih od 40 godina.

''Sada u Federalnoj vladi imamo šest mladih ljudi, ovih dana pregovaramo oko županijske Vlade u Mostaru u koju će doći, u ime Hrvata, šest potpuno mladih osoba, nitko stariji od 40 godina i to su za neke šokovi'', rekao je Čović.

Dodao je kako je to za njega normalan politički proces.

''Ja mislim da je to izvrsna šansa. To je tolika energija, toliko inovativnosti unose ti mladi ljudi. Samo im trebate dati podršku'', rekao je Čović.

Ostaje samo vidjeti na koji način će se doći do 20 ruku u Skupštini HNŽ, koja treba potvrditi novu Vladu.

Sve se iskompliciralo odlaskom DF-a u opoziciju, a koji je bio sigurna poluga za uspostavu vlasti u najjužnijoj bh. županiji.

Bljesak.info