Pod izgovorom dodjele certifikata, nova-stara vlast u općini Prozor-Rama od prvog dana, na tragu nelegalnih poslova SIP-a koji su obilježili Lokane izbore 2020. protuzakonito je započela svoj rad. Tako je danas održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama, sazvana na nelegalan način, o čemu se izjasnio i sam predsjedavajući (iz prošlog saziva) Esad Dželilović na samom početku, što je prouzročilo izostanak nekoliko novoizabranih vijećnika.

Kroz rad sjednice, po uobičajenim demokratskim pravilima, vijećnici HDZ BiH Rama pokušali su predlagati članove komisija neophodnih za konstituiranje Općinskog vijeća u čemu su odbijeni po svim prijedlozima.

Bez obzira na ovakav početak rada Općinskog vijeća, poučeni događajima diljem BiH i pokušajima dekonstituiranja Hrvatskog naroda, OO HDZ BiH Rama poziva načelnika općine da zakaže termin sastanka za pokušaj dogovora buduće suradnje u vjeri da možemo kvalitetno doprinijeti razvoju naše općine, kako bi spriječili iseljavanje mladih, dok je to još moguće.

OO HDZ BiH Rama

Foto: Radio Rama