Kandidati Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH osvojili su već načelničke mandate i u Orašju, Ravnom, Domaljevac-Šamcu, Usori, Grudama, Neumu, Posušju, Kreševu, Stocu i Čitluku, dok je HDZ 1990. zadržao poziciju načelnika u općini Prozor-Rama.

Kako Fena neslužbeno doznaje, preliminarni podaci pokazuju da će novi načelnik Neuma biti Dragan Jurković, pobjedu u Posušju odnio je Ante Begić, u Kreševu Renato Pejak, a u Čitluku Marin Radišić.

Mato Zovko (HDZ BiH) osvojio je još jedan načelnički mandat u Žepču, pokazuju prvi neslužbeni podaci, a Miro Kraljević još jedan mandat na čelu Širokog Brijega.

HDZ BiH zadržao je i poziciju gradonačelnika Ljubuškog. Kako doznaje Fena, Vedran Markotić, koji je bio vršitelj dužnosti gradonačelnika nakon ostavke Nevenka Barbarića, osvojio je najveći broj glasova.

Stjepan Bošković,  prema neslužbenim informacijama zadržao je dužnost načelnika Općine Stolac.

Jozo Ivančević iz HDZ-a 1990., prema neslužbenim podacima, ostaje načelnik općine Prozor-Rama.

Prema još neslužbenim informacijama, u Tomislavgradu će načelničko mjesto preuzeti Kandidat Hrvatskoga nacionalnoga pomaka i HDZ 1990 za načelnika općine Tomislavgrad Ivan Buntić koji je bio kandidat bivših HDZ-ovaca okupljenih oko Ivana Vukadina koji je nedavno izbačen iz HDZ-a BiH.

''Imamo načelnika! I poslije Ivana – Ivan'', objavio je Hrvatski nacionalni pomak.

Predsjednik HDZ-a 1990 rekao je kako je iznimno zadovoljan rezultatima, a po njegovim riječima, prvi neslužbeni rezultati pokazuju da bi ta stranka mogla imati svoga načelnika u Prozoru – Rami, Tomislavgradu i Odžaku.

''HDZ 1990 ponovno se legitimirao kao nezaobilazan politički čimbenik Hrvata u BiH. Zadržali smo za nas možda i najvažniju općinu, općinu Prozor- Rama s vjerojatno nikad uvjerljivijom razlikom, pobjeđujemo u Odžaku za nekih 30-ak glasova, u Tomislavgradu smo pobijedili u koaliciji s Hrvatskim nacionalnim pomakom'', izjavio je Cvitanović za Fenu.

Dodao je kako će HDZ 1990 imati već broj općinskih i gradskih vijećnika nego što je to bio slučaj 2016. godine.