Svojim hat-trickom protiv Reala u El Clasicu, Luis Suárez postao je peti strijelac Barcelone svih vremena. On je ovim golovima na toj poziciji pretekao Josepa Escolu.

S ukupno postignutih 159 golova, Suárez je sada plasiran iza nedostižnog Messija (564), Cesara (232), Kubale (194) i Samitiera (184).

Iako je po dolasku u Barcelonu Urugvajac imao zabranu FIFA-e i nije odmah mogao igrati, ubrzo je započeo vrijedno raditi na zadatku zbog kojega je i doveden na Camp Nou i kontinuirano svake sezone bio među najboljim strijelcima LaLige.

Ovoga trenutka on u prvenstvu ima sedam postignutih golova, jednako kao i Messi.

Suárezu je ovo bio sedmi hat-trick za Barcelonu, ali prvi u El Clasicu. Danas ne samo da mu je to uspjelo, nego je ujedno bio i igrač utakmice.

Ispostavi li se da je ovom pobjedom Barcelona već nakon deset odigranih kola 'eliminirala' Real iz utrke za prvaka Španjolske, čini se kako će se Suarezkroz svoj život posebno sjećati ovog datuma i ovog El Clasica.

Posvećeno sinu Lautaru

Inače, nakon svog prvog gola protiv Reala, Luis Suarez je pokazao sliku novorođenog djeteta, sina Lautara.

"Dobrodošao, Lauti", kazao je.

Sin Lautaro je treće Suarezovo dijete, a prethodno je dobio kćerku Delfinu i sina Benjamina. Supruga mu se zove Sofia Balbi.