Na web stranici Harvarda piše da su primili prijetnju bombom te da evakuiraju četiri zgrade u kampusu u blizini Bostona.

Evakuiraju se četiri zgrade - Centar za znanost, Sever i Emerson Halls te zgrada sa spavaonicama, objavili su na web stranici. Na terenu je policija, a nitko se ne smije približiti.

U tijeku pretraga zgrada

Trenutačno je u tijeku pretraživanje navedenih zgrada, a na stranicama Harvarda navode kako bi cijeli postupak mogao potrajati i nekoliko sati.

Još uvijek nema nikakvih naznaka kako bi prijetnja i na koji način mogla biti povezana s pariškim terorističkim napadom, no u Sjedinjenim Američkim Državama nakon tragedije u Francuskoj podignut je stupanj sigurnosne zaštite.

Zamjenica predsjednika Harvarda, Katie Lapp, obratila se putem priopćenja studentima, osoblju i zaposlenicima Sveučilišta.

Lapp: Prijetnje još uvijek nisu potvrđene

"Dragi studenti, nastavnici i zaposlenici Harvarda,

danas smo u ranijim satima zaprimili nepotvrđenu prijetnju bombom zbog koje smo morali evakuirati Centar za znanost, Sever i Emerson Halls te zgradu sa spavaonicama. Sveučilišni odjel policije i druge službe trenutačno pretražuju navedene četiri zgrade. U trenutku dok ovo pišem, nije pronađeno ništa što bi potvrdilo zaprimljene prijetnje. Harvard surađuje s lokalnim i federalnim službama kako bi se istražio izvor prijetnje, koji još uvijek nije utvrđen.

Sigurnost članova zajednice na Harvardu uvijek je naš prvi prioritet. U kontekstu nedavnih tragičnih događaja u Parizu, Bejrutu i drugim mjestima, jasno nam je kako ova vrsta prijetnje može izazvati mnogo strahova i tjeskobe diljem kampusa. Nastavit ćemo bdjeti i ići dalje našim putem širenja znanja. Pokušat ćemo objaviti nove informacije o prijetnji u trenutku kada one budu dostupne", piše Lapp.

Pretraga Emerson i Sever zgrada je gotova, a obje su otvorene. Restrikcije više ne vrijede.  Pretrage u zgradi Thayer i Znanstvenom centru nastavljaju se.