"Nikakvi pregovori" s Izraelom nisu mogući u ovom trenutku dok se nastavljaju neprijateljstva, ustvrdio je u ponedjeljak za agenciju AFP dužnosnik palestinskog Hamasa sa sjedištem u Dohi -prenosi Hina.

Ranije u ponedjeljak agencija Reuters prenijela je, pozivajući se na svoje izvore, da katarski posrednici pregovaraju s Hamasovim dužnosnicima o puštanju otetih izraelskih žena i djece koje Hamas drži u Gazi u zamjenu za 36 palestinskih žena i djece koji su u izraelskim zatvorima.

"Vojna operacija nastavlja se i otpor pod vodstvom Brigada al-Kasam (oružano krilo Hamasa) nastavlja braniti prava našeg naroda, prema tome nikakvi pregovori sada nisu mogući o razmjeni zarobljenika ili nešto drugo s Izraelom", izjavio je Hosam Badran, član političkog ureda Hamasa u Dohi, glavnom gradu Katara.

"Naša je misija od sada učiniti sve kako bi se spriječilo da okupator čini pokolje nad našim narodom u Gazi, koji su usmjereni izravno na civilne zgrade", rekao je.

Izraelska vojska naredila je u ponedjeljak potpunu blokadu Pojasa Gaze, područja u kojem je na vlasti palestinski islamistički pokret Hamas, trećeg dana otkako je Hamas počeo ofenzivu na Izrael, nenajavljenu i bez presedana.

Na objema strana raste broj žrtava i prema zadnji podacima ukupno je poginulo više od 1200.

Izrael je na Hamasov napad odgovorio najjačim bombardiranjem Pojasa Gaze do sada, a možda razmatra i kopneni napad na teritorij s kojeg se povukao prije gotovo dva desetljeća.