Halilovićev prelazak potvrdila je i Barcelona. Na službenim stranicama stoji da je potpisao ugovor na pet sezona i da staž počinje u rezervnoj momčadi. Početna odšteta Dinamu iznosi 2,2 milijuna eura, koja će rasti kako Halilović bude osigurao mjesto u prvoj momčadi.

Presretan sam zbog svega. Ne znam uopće što bih rekao. Velika hvala Dinamu na svemu, uvijek će ostati moja prva ljubav i najdraži klub gdje sam ostvario svoje dječačke snove. Hvala svim trenerima koji su me trenirali te navijačima Modrih, rekao je sedamnaestogodišnji Halilović i dodao: Barcelona je nešto posebno, klub koji volim otkada sam počeo trenirati nogomet i iznimno sam počašćen i sretan što ću dobiti priliku nositi dres katalonskog diva. Ipak, prije toga želim osvojiti duplu krunu s Dinamom.

Halilović je u Dinamovu nogometnu školu stigao s manje od šest godina, a za prvu je momčad debitirao sa 16 godina, tri mjeseca i 11 dana.

Ponosni smo što smo napravili ovako velik posao za naš klub, ali i hrvatski nogomet općenito. Barcelona je godinama pratila Alena i njegov razvoj, jedan su od najvećih klubova na svijetu i sretni smo što smo zaključili posao na zadovoljstvo svih strana. Isto tako je odlična vijest što Alen ostaje s nama do kraja sezone te sam siguran da će navijači u mjesecima pred nama uživati u njegovim predstavama, rekao je trener i sportski direktor Modrih Zoran Mamić.