Imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne sigurnosti su objavljeni na internetu od strane nepoznatih hakera nakon što su uspjeli ući u računala Ministarstva pravde.

Na twitter hashtagu @DotGovs, hakeri su objavili link ka listingu imena, naziva radnih mesta, radne e-pošte, telefonskih brojeva i država za tisuće zaposlenih u Službi unutrašnje sigurnosti (DHS) i FBI. Lista obuhvaća kompjuterske stručnjake, službenike za nabavku, analitičare proračuna, direktore i visoke savjetnike.

Nekoliko medijskih kuća su kontaktirane od strane hakera u nedjelju uvečer i dan im je pregled podataka.

"Mi shvaćamo ove izveštaje vrlo ozbiljno, međutim nema indikacija u ovom trenutku da postoji povreda osjetljivih ili osobnih podataka", izjavio je glasnogovornik DHS S.I.Li u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Hakeri su ispričali portalu "Moderboard" da su pristupili informacijama ugrožavanjem naloga e-pošte jednog dužnsonika ministarstva pravde.

Oni su preuzeli oko 200 gigabajta podataka.

"Ovo je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu, ovo je za dijete koje traga za odgovorom", rekli su hakeri na početku svog kriptovanog posta.

I poruka i metoda koji su koristili tijekom hakiranja liče na grupu anonimnih hakera koji su prošle godine probili privatne mailve direktora CIA Johna Brenana i direktora Nacionalne obavještajne službe Jamesa Clappera.