Osoblje lanca hotela u vlasništvu aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa obavijestilo je javnost kako je došlo do hakerskog napada na Sabre Hospitality Solutions.

Riječ je o platformi koja omogućuje rezervacije hotelskog smještaja u mnogobrojnim lancima, pa tako i onom Trumpovom. U izvješću od 5. srpnja navodi se kako su neautorizirane osobe upale u sustave Sabre platforme te pritom otuđili korisničke račune, čime su imali pristup podacima o kreditnim karticama te osobnim podacima korisnika koji su predani pri rezervaciji smještaja, piše Bug.hr.

Što se tiče podataka koji su pali u ruke hakera, spominje se broj kreditne kartice, ime i prezime njezina vlasnika, sigurni kod kreditne kartice i datum valjanosti.

Službenici Trumpovih hotela još navode i ime i prezime gosta, njegov telefonski broj, adresa i druge informacije. Informacijama kao što su brojevi socijalnog osiguranja, detalji o putovnicama i vozačkim dozvolama gostiju za sada još uvijek nepoznati napadači nisu imali pristupa.