U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u četvrtak u Dugopolju pobijedili Levski iz Sofije sa 1-0, a strijelac je bio Futács u 24. minuti iz penala.

Hajduk je zasluženo slavio, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je bilo više preciznosti. Levski je gotovo cijeli susret bio u podređenom položaju, a prvu i jedinu prigodu gosti su imali u 79. minuti.

Budući da se na Poljudu održava festival elektronske glazbe Ultra, Hajduk je ugostio bugarskog prvoligaša na ispunjenom stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, uz podršku 5.000 svojih navijača i oko 200 gostujućih, prenosi Gol.hr.

Iako je u prvom poluvremenu bilo je malo akcija koje su navijače podigle na noge, Hajdukovci su mogli zadovoljni otići na odmor jer su imali vodstvo 1-0.

Futacs siguran s 11 metara

Domaći nogometaši su od samog početka imali više napadačkih ambicija od bugarskih gostiju, ali bila je to jalova igra, bez pravih prigoda. Ipak, u 24. minuti Hajduk je poveo. Vlašić je dobro otvorio polukontru i na desnom boku je uposlio je Tudora, koji ostavlja loptu za Gentzogloua, a njega u kaznenom prostoru ruši bugarski stoper Pirgov. Švedski sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a strijelac iz penala bio je Futacs.

Do kraja poluvremena Hajduk je još dva puta zaprijetio. U 39. minuti Hamza je sa vrha kaznenog prostora pucao pored gola, a u 44. Futacs nije iskoristio dobro ubacivanje Radoševića. Centarfor domaćina previše je oklijevao i bugarski branič je uspio izbaciti loptu u korner.

U nastavku, u razdoblju od 52. do 62. minute, Hajdukovci su imali tri šanse za povećanje vodstva. Prvo je u 52. minuti Gentzoglou odlično uposlio Futacsa čiji udarac zaustavlja vratar Mitrev.

Potom je Vlašić u 57. pucao iz slobodnog udarca, vratar gostiju uspio je obraniti, a odbijenu loptu Radošević iz blizine ne uspijeva poslati u mrežu. I u 62. minuti Erceg je odlično pucao sa 20 metara iskosa, ali golman Mitrev ponovno je na mjestu.

Posljednju priliku Hajduk je imao u 80. minuti kada je Vlašić "promiješao" četvoricu gostujućih igrača, ali sa desetak metara u padu puca pored vratnice.

Jedinu prigodu gosti su imali u 79. minuti kada je Panajotov sa deset metara glavom pucao iznad vratnice.

Uzvrat je za tjedan dana, 20. srpnja, u Sofiji.