Hajduk Split učlanio je 40000. člana u srijedu, što je fantastičan uspjeh u odnosu na prošlu sezonu kad su imali 15.380 registriranih navijača s plaćenom članarinom. Ta lijepa vijest ispratila je Hajdukove nogometaše na put u Ukrajinu na utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv Oleksandrije. Trener Marijan Pušnik, te igrači Hrvoje Milić i Zvonimir Kožulj, obećali su navijačima kako će u prvoj utakmici dati sve od sebe i nadaju se, vratiti na Poljud s pozitivnim rezultatom, javlja Index.hr

"Normalno je kako su očekivanja uvijek velika, a to znači zabiti i ostvariti pozitivan rezultat. Ukrajinci su puno jača momčad od Iasija. Fizički su moćni, jaki. Ne  pušem na hladno ili tražim neki drugi alibi, ali treba ih ozbiljno shvatiti. Vrlo su opasni iz prekida. Također, potrebno nam je puno trke, borbenosti i dobra igra jedan na jedan. Moramo igrati srcem i muški, očekujem prolaz, kakav bi trener bio kad to ne bih priželjkivao. Da igramo protiv Bayerna vjerovao bih kako ćemo proći."

Hajdukov lijevi bočni Hrvoje Milić otkrio je kako je plan napasti već u gostima.

"Sigurno nas čeka teži protivnik, dobro smo analizirali Oleksandriju, daleko je moćnija od Iasija. Trener uvijek govori, Hajduk želi i treba igrati napadački, tako i u Ukrajinu idemo na pobjedu."

"Očekuje nas zahtjevna utakmica. Oleksandrija će imati osobit motiv jer će debitirati u europskim natjecanjima. Sa sigurnošću mogu reći da je kvalitetnija od Iasija, no ima nedostataka koje ćemo nastojati iskoristiti," dodao je Zvonimir Kožulj.