Hajduk je pokrenuo projekt izgradnje trening-kampa, u suradnji sa Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a nakon odluke Nadzornog odbora Hajduka o kampu kao strateškom cilju Kluba.

Kamp bi se trebao nalaziti na južnom ulazu u Split, u Stobreču, na mjestu sadašnjeg golf igrališta.
 
"Ovo je mali korak za nas, ali veliki za klub, koji će mu odrediti budućnost. Nadam se da ćemo projekt odraditi u srednjoročnom razdoblju. Sve radimo u dogovoru s Gradom, prvi prave razgovore odradit ćemo sljedećeg tjedna.
 
Financijski konstrukciju ćemo zatvoriti, dobar dio prihoda od transfera ćemo preusmjeriti ovome. Riječ je o milijunima eura. Ovo je prvi korak kapitalnog projekta najznačajnijeg u povjesti kluba. Dobit ćemo najmanje pet terena, tu će se vršiti sve funkcije kluba osim što će se na Poljudu igrati utakmice." prenosi Dalmatinski portal riječi Hajdukovog predsjednika Marina Brbića.
 
Studenti 5. godine AF u Splitu tijekom zimskog semestra razrađivali su idejni projekt Hajdukovog kampa u sklopu predmeta "Diplomskog studija 3", pod mentorstvom uglednog splitskog arhitekta Ante Kuzmanića, a sada se održala prezentacija studentskih radova, piše Idex hr.
 
Studenti ipak nisu imali potpunu slobodu prilikom kreiranja Hajdukovog kampa, jer početkom semestra dobili su temeljne smjernice od trenera Damir Burić, sportskog direktora Gorana Vučevića i člana Nadzornog odbora Denisa Kosora.
 
"Tema je bila stambeno naselje, ali zahvaljujući ogromnom praznom prostoru, na tom prostoru deset posto bi bio kamp Hajduka, dvadeset posto naselje, a ostalo bi bila zelena površina za golf i park. Lokacija nije bitna, nismo se vodili time, rješavali smo čitav prostor. U 10 radova smo izabrali sve najbolje. Nismo prelazili u grandiozne stvari, imamo smještajne kapacitete, pa je pitanje hoće li se to koristiti i u turističke svrhe. Nismo radili financijske projekcije, ali jasno sve kreće od cijene." pojasnio je Kuzmanić.