Hrvatski stoper Joško Gvardiol u intervjuu za IN magazin govorio je o dojmovima sa Svjetskog prvenstva, a i o Lionelu Messiju koji je s Argentinom osvojio naslov svjetskih prvaka.

''Uvijek je veliki san igrati za svoju domovinu, pogotovo na SP-u, iako nisam možda ni svjestan koliko je to veliko prvenstvo… I kakvi nas sve igrači i države okružuju na samom prvenstvu. Imao sam priliku završiti ga s bronzom i kao igrač utakmice. I, naravno, taj pogodak koji je šećer na kraju i koji mi sigurno puno znači'', rekao je Joško Gvardiol za IN magazin.

Govorio je i o Leu Messiju.

''Ako želimo biti na vrhu nogometa, moramo se susresti s tim igračima. Još bih se vezao za njih dvojicu, pogotovo za Messija jer mi je ostavio male traume. Jednostavno, ni blizu igrač kao što je u klubu, jedan totalno drugi profil igrača je u reprezentaciji i to je ono što me jako iznenadilo''.

Otkrio je je li bilo teško boriti se s njim.

''Pa je, bilo je teško, ali nemamo za čime žaliti. Jednostavno nismo zaslužili tu pobjedu, bili su bolji i to je to, bit će još prilika da se osvetimo''.

Rekao je i u kojoj bi se ligi volio okušati.

''Uvijek govorim da sam odmalena veliki fan engleske lige i da bi se volio okusiti u tom stilu nogometa, ali opet, moram znati da sam mlad, možda još nisam fizički spreman za to, možda ni psihički''.

Komentirao je i izjavu Luke Modrića da ima sve što je potrebno za Real Madrid.

''Puno smo proveli vremena pričajući, proveli smo zajedno 35 dana, već mi je bila muka od svih njih, šalim se… Imao sam susret s novinarima gdje su me pitali, taman kad je to Luka izjavio, ja sam rekao da je to nešto neopisivo jer svi znamo koja je to veličina kluba i da ne treba trošiti riječi na takvo nešto. Drago mi je što sam povezivan s time i tko zna gdje ću završiti. Imam još puno za napredovati i kad dođe vrijeme, osjetit ću, a kad osjetim, onda ćemo to realizirati. Ali što se Luke tiče, prije SP-a sam rekao da mi je žao što sam proveo malo vremena s njim i što se njegovo vrijeme bliži kraju, nadam se da nije još, no godine čine svoje i drago mi je da sam tu broncu osvojio s njim i, kao što sam rekao prije SP-a, da bih ga volio iskoristiti bar za tu neku medalju''.