Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Slabiji snijeg jutros pada na području Mliništa i Blidinja, ali se ne zadržava na kolovozu. U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gračanica-Doboj-Maglaj i Livno-Kamensko. Skreće se pažnja na odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekuje se  pojačana frekvencija vozila, pa se vozači savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana prometuje se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno-jednom prometnom trakom.

Povodom katoličkog Božića, od danas u 12 sati do sutra večer do ponoći bit će zabranjen prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz BIHAMK-a.