Ne jenjava val dobrote i solidarnosti koji je nakon razornog potresa u Petrinji zahvatio Hrvatsku. Pomoć potresom pogođenim krajevima ne prestaje stizati ni tijekom ovog vikenda.

Ljudi iz svih dijelova Hrvatske dolaze u Petrinju, Glinu, Sisak i ostala mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi pokušali pomoći stradalima u potresu, piše Jutarnji list. 

Tako su goleme gužve na izlazu s autoceste u smjeru spomenutih gradova.

Društvenim mrežama se masovno dijeli i video snimljen na autocesti Rijeka - Zagreb u smjeru Zagreba.

Na snimci koja traje nešto više od tri minute možemo vidjeti kako brojni građani voze svoje kamp kućice na područja pogođena potresom.
 


Njemački vatrogasci dostavili pomoć

Danas su njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dopremili 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine. Konvoj je stigao u Javnu vatrogasnu postrojbu grada Siska oko 15 sata, a dočekali su ga glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik JVP Sisak Miroslav Golub.

Konvoj sastavljen od 11 vatrogasnih vozila i 3 vozila njemačkog Crvenog križa dostavio je raznu vatrogasnu opremu, opremu za potrebe bolnica, sanitetski materijal, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirano i dva vatrogasna vozila za potrebe pogođenog područja.

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Naime, zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

"Ova oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju – da pomognu ljudima u nevolji. Od srca zahvaljujem dragim prijateljima na ovoj donaciji", rekao je zapovjednik Tucaković

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u JVP Sisak, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.